Veiligheidsvoorschriften

Voor alle producten uit het assortiment bijtspeelgoed geldt de algemene regel:

NOOIT ZONDER TOEZICHT VAN EEN VOLWASSENE GEBRUIKEN.

Wat zijn de product veiligheidseisen?
De producten die ik maak bestaan uit kralen en satijn/nylonkoord en worden op een speciale manier geknoopt. Ze worden uitvoerig getest voordat deze verzonden worden. De producten mogen enkel gebruikt worden onder toezicht van een volwassene. De kleine kralen kunnen voor verstikking veroorzaken wanneer deze onverhoopt loskomen (zie ook garantie). De houten ringen en figuren zijn gemaakt van beukenhout. Beukenhout heeft de fijne eigenschap dat ze niet splinteren wanneer de baby's er aan sabbelen.

Hierbij de veiligheidseisen voor het gebruik van de producten met de siliconen kralen:
  • Gebruik de producten altijd onder toezicht van een volwassene;
  • Controleer regelmatig op oneffenheden of beschadigingen;
  • Controleer voor gebruik altijd of het product nog goed vastzit;
  • Laat de producten nooit onbeheerd achter in wieg/ledikant/box;
  • De sluitingen zijn nooit bedoeld om op te bijten, zorg ervoor dat je deze dus altijd goed aanhangt.
  • Als de producten beschadigd raken of slijten, dien je deze niet meer te gebruiken.
  • Wanneer de kralen losser gaan zitten, dien je deze ook niet meer te gebruiken.
  • Gebruik de producten enkel en uitsluitend waar ze voor bedoeld zijn.
Hieronder per product nog specifieke veiligheidseisen:

Bijtringen
Zodra je kindjes tandjes heeft kun je de houten bijtringen niet meer gebruiken. Het hout wordt zwakker en kan gaan breken.

Speenkoorden
De speenkoorden zijn altijd maximaal 22cm lang exclusief clip. Het is bedoeld om de speenkoord te bevestigen aan de kleding van je kindje zodat deze zijn/ haar speen niet kwijt raakt. Gebruikt je kindje geen speen? Dan kan er ook altijd een houten of siliconen bijtfiguur aan bevestigd worden (vraag hiervoor naar de mogelijkheden).

Wagenspanners
De wagenspanners kunnen, afhankelijk of je dit hebt aangegeven, ook gebruikt worden voor de maxi cosi. De wagenspanner is enkel om naar te kijken, niet om mee te spelen. Je baby hoort hem niet aan te kunnen raken. Bij gebruik dus altijd vastmaken aan de maxi cosi of wandelwagen.

Voedingsketting
De sluiting van de voedingskettting zijn zogenoemde break-away sluitingen. Wanneer er hard aan getrokken wordt, breekt de ketting op. Indien je de ketting niet gebruikt, dien je de ketting altijd gesloten op te bergen. De houten ringen kunnen dan nooit eraf raken.

Sleutel/ tassenhanger
De sleutelhanger/ tassenhanger is enkel bedoeld als accessoire voor aan een tas of sleutelbos. Geef hem niet mee aan je kindje om mee te spelen. Je kunt hem schoonhouden met enkel water.


Babynestje
Een babynestje is een prettig hulpmiddel om de pasgeboren baby naast je neer te leggen op de bank of in de box bijvoorbeeld. Het is GEEN hulpmiddel bij het slapen. Laat de baby nooit onbeheerd achter en laat het nooit alleen slapen in het nestje zonder toezicht. Wanneer het kindje in de rand ligt met het neusje of mondje, wordt de eigen uitgeademende lucht weer ingeademend. Dit is een gevaar voor rebreathing, oftewel stikkingsgevaar. Gebruik het nestje daarom ALTIJD ONDER TOEZICHT.
 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Kom je er niet uit, neem dan vooral contact met mij op. Ik kijk en denk graag met je mee.
Altijd bereikbaar via 06-34934611 of rian@rifresh.nl.