Veelgestelde vragen

Wat zijn siliconen kralen?
Silicone is een sterk, flexibel, fijn en natuurlijk product en vooral niet giftig. Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- en zuurstofmoleculen. In de praktijk zie je dit terugkomen in de vorm van kwarts (in kleine vorm als hoofdbestanddeel van zand), waar puur silicium uit gewonnen wordt. Wanneer aan kwarts carbon en waterstof wordt toegevoegd, vormen er lange ketens aan elkaar gekoppelde silicamoleculen. Van deze grondstof worden vervolgens verschillende materialen gemaakt, zoals de siliconen kralen en figuren die gebruikt worden bij de producten die ik maak. Ideaal voor de doorkomende tandjes.

Ondanks de reputatie van China en Aliexpress en de veiligheidsregels, worden alle siliconen producten alleen in China geproduceerd. De verkoop verloopt veelal via Aliexpress, waar veel groothandels aan zijn aangesloten. Ik heb mijn leveranciers zorgvuldig geselecteerd en heb van deze de certificaten mogen ontvangen. Zo weet ik dat de kralen en figuren die ik ontvang, daadwerkelijk ook van leveranciers komen die de Europese veiligheidsnormen (FDA,AS/NZS ISO 8124, LFGB, CPSIA, ASTM F963, EN71, CE) ook in acht nemen. Ze zijn dus vrij van chemische stoffen, BPA, PVC en weekmakers.

Doordat ik overigens bij enkele leveranciers bestel, kan het voorkomen dat er kleine kleurverschillen kunnen voorkomen.Hoe maak ik mijn producten schoon?
De siliconen kralen en figuren vangen snel pluisjes en/of kruimels. De producten die volledig van siliconen zijn gemaakt kun je met water en zeep schoonmaken (ze mogen ook in de vaatwasser, je kunt ze uitkoken en in de koelkast leggen voor extra verlichting bij tandjesleed). Heb je een combinatie met houten kralen, dan kun je dit het beste met een vochtige doek schoonmaken. In verband met het werken van het hout, deze vooral niet onder water houden.

De houten ringen en kralen zijn onbehandeld. Je kunt deze met bijvoorbeeld lijnzaadolie zelf afwerken, maar dit hoeft uiteraard niet.

Wat zijn de wasvoorschriften?
Alle producten kunnen op 30 graden gewassen worden. Om de producten zo mooi mogelijk te houden kun je de producten beter niet in de droger doen.

Voor het schoonhouden van de producten met kralen, kun je hierboven lezen hoe je deze het beste schoonhoudt.


Zijn de producten veilig voor baby’s?
Alle producten worden met grote zorg gemaakt. Dit houdt ook in dat RiFresh onderzoek heeft gedaan naar de wet- en regelgeving rondom het maken van baby speelgoed. Daarnaast weet zij goed weet waar haar producten vandaan komen. Zoals hierboven aangegeven heeft RiFresh van de groothandels de positieve veiligheidscertificaten.
De overige producten bestaan veelal uit 100% katoen, tenzij anders aangegeven. Katoen is vocht absorberend, ademend en voelt fijn aan. Ideaal voor baby accessoires dus.
Mocht je meer willen weten rondom de veiligheid van een product, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Andere vraag?
Zit jouw vraag er niet bij? Stuur je vraag naar rian@rifresh.nl, dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.

RiFresh is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd uit de buurt te houden bij kinderen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Kom je er niet uit, neem dan vooral contact met mij op. Ik kijk en denk graag met je mee.
Altijd bereikbaar via 06-34934611 of rian@rifresh.nl.